Vervroegde winterstop …….. alweer

Na een voortvarend begin van het seizoen dan toch weer een domper. Naar aanleiding van de
persconferentie van Rutte en de Jonge én de oplopende besmettingscijfers hebben we toch
(weer) moeten besluiten tot een vervroegde winterstop. Het is gewoonweg niet verantwoord
om met een grote groep samen te komen in de Nieuwe Coers. Dat betekent dat de soosvonden
van vrijdag 19 november en 3 december niet doorgaan. We hopen uiteraard in het nieuwe jaar
weer te kunnen beginnen. Gezien de onzekere situatie raden we je aan deze site en onze
facebookpagina regelmatig in de gaten te houden voor het laatste nieuws.

Uitjes succesvol

We zijn dit seizoen begonnen met twee uitjes die voorheen in de smaak vielen: het maisdoolhof in Lemelerveld en zwemmen in de Scheg. En onze inschatting was gelukkig juist, ook dit jaar was de opgave boven verwachting. Het maisdoolhof zorgt altijd voor gegil, klamme handjes en leiding die handen tekort komt. Het was dit keer niet anders. Op enkele stoere gasten na, waren de meesten een hele tijd zoet om alle spoken en special effects te ontlopen én de uitgang van het doolhof te vinden. Conclusie: een geslaagde avond. Op vrijdag 5 november was het tijd om te gaan zwemmen. De ruimt 20 opgaves stelden ons voor een klein probleem; er waren te weinig auto’s beschikbaar. Gelukkig is dat in Wesepe zo geregeld met een mailtje naar de ouders. En dus togen er 6 auto’s vol enthousiaste jongeren richting Deventer. Het zwembad werd, op een beschaafde wijze, onveilig gemaakt en na afloop werd vol aangevallen op de patat. Ook hier was dus sprake van een succes.

Seizoen 2021-2022 gaat van start

Zoals het er nu naar uitziet kan het nieuwe soosseizoen “gewoon” van start gaan op vrijdag 27 augustus. Voor jongeren in onze doelgroep zijn er nauwelijks nog beperkingen; samen naar school gaan en sporten mag en een deel is reeds gevaccineerd. Aangezien we de geldende corona-maatregelen willen volgen zijn er nog wel een paar afwijkende regels ten opzichte van “normaal”:

– iedereen, jongeren en leiding, desinfecteert de handen bij binnenkomst (zuil staat in de hal);
– leiding houdt 1,5 meter afstand van de jongeren en onderling;
– heb je klachten, dan blijf je thuis;
– een mondkapje is niet verplicht, maar als je dat prettig vind mag je die natuurlijk opdoen.

Verder zal de leiding elke soosavond registreren wie aanwezig zijn.

Zie voor de algemene regels het hoofdstuk Agenda en regels.

Tot vrijdag de 27e!

Toch nog afsluiting seizoen 2020-2021

Het leek lange tijd onzeker, maar op 25 juni 2021 was het gelukkig toch nog mogelijk om het seizoen 2020-2021 op een passende manier af te sluiten. Hierbij waren ook de kids van groep 7 uitgenodigd om alvast het “soosgevoel” te krijgen. Ze konden zich vermaken in en op het water van de wetering. Gezien de opkomst was er na de lange pauze zeker behoefte aan wat afleiding en vertier. Voorzien van een lekkere warm broodje hamburger ging iedereen rond kwart over negen weer richting huis.

Inmiddels zijn we achter de schermen al weer druk bezig met het nieuwe seizoen. Als alles goed gaat zal de eerste soosavond plaatsvinden op vrijdag 27 augustus. Uiteraard is dit met een flinke slag om de arm, dus hou deze site goed in de gaten voor de allerlaatste informatie. Vaste bezoekers worden via de mail op de hoogte gehouden.

Bestuur en leiding wenst iedereen nog een fijne vakantie en tot 27 augustus!

Verlenging winterstop

In het vorige berichtje schreven we nog dat we hoopten op 1 januari 2021 weer te kunnen starten, maar dat zit er helaas niet in. De maatregelen zijn verscherpt en ook in ons dorp loopt het aantal corona-gevallen op. We hebben dus besloten geen risico te nemen en in elk geval alle soosavonden en activiteiten in de maand januari 2021 af te gelasten. We gaan vervolgens per maand bekijken of het weer verantwoord is te beginnen.

We beseffen dat het voor alle bezoekers erg jammer is dat dit seizoen zo verloopt, maar het is helaas niet anders.


Bestuur en leiding wenst iedereen fijne feestdagen, een mooie jaarwisseling
en een voorspoedig 2021. Blijf gezond!