Zeepkistenrace 2015 in woord en beeld

Vrijdag 12 juni werd een warme dag afgesloten met een spetterende editie van de zeepkistenrace. Voor de 6 deelnemende teams was een uitdagend en afwisselend parcours neergezet. Bewoners aan de route maakten het nog ‘cooler’ door de tuinsproeier aan te zetten en de waterballonnen vlogen in het rond. De jongeren vonden het allemaal prachtig. De afgelopen weken waren ze druk geweest met het in elkaar zetten van de zeepkisten en het ophalen van geld bij sponsoren.

Uiteindelijk bleken de jongens van de Partycar de snelste zeepkist te hebben gebouwd, in de hitte hadden ze maar liefst 21 rondjes afgelegd. De heren van de Groentjes gingen er met de originaliteitsprijs vandoor voor hun ‘zwevende’ tapijtje van kunstgras.
De pechprijs was voor de Baby Bubbles. Hun kist bleef halverwege de route staan en wilde niet meer voor- of achteruit.

_DSC5421 (Small)-BorderMaker_DSC5429 (Small)-BorderMaker_DSC5432 (Small)-BorderMaker

De opbrengst van de avond was met een kleine 1.000 iets lager dan vorig jaar, maar toch een mooie aanvulling op de kas van de soos. Liza Sterken, Stein Bosman en Rick Jansen werden beloond met een mooi snoeppakket voor hun inspanningen om geld op te halen.

In de welverdiende drinkpauze werd afscheid genomen van een drietal leiders. Onder een luid applaus namen Marlieke Hoekman, Judith Achtereekte en Bert Slinkman een kleine attentie in ontvangst. Gelukkig heeft zich alweer iemand gemeld om hun taak over te nemen, dus de toekomst van de soos is verzekerd.

Na het nuttigen van een ijsje gingen deelnemers en publiek huiswaarts om na te genieten van deze geslaagde editie van de zeepkistenrace.

Klik hier voor alle foto’s van dit mooie evenement, gemaakt door Marieke Vossebeld.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.