Zeepkistenrace: geslaagd!

Net als bij vele eindexamenkandidaten die afgelopen week een positief bericht kregen, kan ook bij de jeugdsoos de vlag uit. De zeepkistenrace, editie 2016, was namelijk zeer geslaagd.  Aan het eind werden de prijzen als volgt verdeeld:

meeste rondjes afgelegd:  “Alles mag kapot” met Guus Willemsen, Harm Willemsen,
Roy Hulsegge en Rick Jansen

originaliteitsprijs: “De Kwebbelkopjes” met Inge Hulsegge, Charlotte Koopman,
Lian Aarnink, Carlijn Riezebos en Noa van Gelder

pechprijs: “Team Red Bull” met Maarten Eertink, Luca Mensink en Teun Spoler

 

_DSC9453 krantKwebbelkopjes_DSC9388 krant

 

 

 

 

 

en het meeste sponsorgeld werd opgehaald door:
Charlotte Koopman, Noa van Gelder den Carlijn Riezebos

Wij bedanken alle deelnemers, sponsoren, toeschouwers, De Brouwershof, Bert Slinkman en de familie Rouweler.

Lees hieronder het hele verslag

Elk jaar weet de zeepkistenrace weer te verrassen. Dit jaar geen warm weer en veel water, maar een uitdagend parcours dat in omgekeerde volgorde moest worden afgelegd. De deelnemende teams werden hierdoor echter niet uit het veld geslagen en gingen na het startsein flitsend van start. Ondanks al het timmeren en het zoeken van sponsoren waren ze nog lang niet moet, getuige het aantal rondjes dat werd afgelegd. Halverwege zaten enkele teams al op meer dan 10 rondjes. Terwijl de jongeren konden uitrusten genoten de aanwezige ouders, grootouders en andere belangstellenden van een heerlijk kopje koffie. Na een bekertje fris gingen de 6 teams weer enthousiast op weg voor het tweede deel van de race. Een aantal teams bleef dicht bij elkaar in de buurt en het werd dan ook erg spannend. Nadat de race was beëindigd trok de jury zich terug om de balans op te maken. Daarbij werd ook rekening gehouden met het feit of het team het ei dat ze bij de start hadden gekregen heel had gehouden gedurende de avond. De prijsuitreiking begon met het huldigen van de deelnemers die het meeste sponsorgeld hadden opgehaald. Deze prijzen gingen naar Carlijn Riezebos, Charlotte Koopman en Noa van Gelder, allemaal meiden uit groep 7. Daarna was het de beurt aan de jongens. De heren van het team “Alles moet kapot” hadden namelijk de meeste rondjes afgelegd. Ze gingen gezien de teamnaam waarschijnlijk voor de pechprijs, maar deze ging naar Maarte, Luca en Teun. Zij verloren al snel in de race hun spoiler, maar gingen dapper door; Max Verstappen zou er jaloers op zijn geweest. Daarnaast werd hun ei, dat zorgvuldig in een jas was opgeborgen, al voor de race door een bezorgde toeschouwer kapotgemaakt. De originaliteitsprijs werd unaniem toegewezen aan “De Kwebbelkopjes”. Deze meiden hadden een prachtige zeepkist gemaakt in de vorm van een heus theekopje en ze hadden zelfs hun kleding en de schmink op hun gezicht op het thema aangepast. Een paar van deze meiden had al een prijs, dus ze kwamen handen tekort. Al met al kunnen we terugkijken op een geslaagde avond, met dank aan alle deelnemers, sponsoren en toeschouwers.

 

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.