Schieten, wandklimmen en lasergamen

De kop doet vermoeden dat de jeugdsoos nogal gewelddadig is, maar niets is minder waar. Het is allemaal zeer verantwoord wat we organiseren.

Het schieten vond plaats op 11 maart bij de schietvereniging in Averlo. Ruim 20 jongeren hadden zich hiervoor aangemeld. De fietstocht op de heenweg leidde naar allerlei mooie plekjes in Averlo (die eigenlijk niet op de route lagen), maar uiteindelijk werd de schietbaan bereikt. Na een korte instructie kon iedereen aan de bak. En degene die niet aan de beurt was vermaakte zich uitstekend met een glaasje fris, een zakje chips en het opnemen van filmpjes voor TikTok. Rond 21:30 uur werd besloten er toch maar een eind aan te breien, want sommigen waren niet meer te stoppen. Alle deelnemers hadden in elk geval vier kaarten volgemaakt met 5 schoten per kaart, overigens met zeer wisselend succes. Iedereen ging echter tevreden huiswaarts!

Daarna volgde wandklimmen op vrijdag 8 april. In de prachtige hal van Yosemite in Zwolle bereikten de jongeren uit Wesepe grote hoogtes. Voor degene die er nog nooit zijn geweest: de wanden zijn 16,5 meter hoog! Volgens de begeleiding waren ze echter zo goed, dat ze elkaar mochten zekeren. Een verantwoordelijke taak die perfect werd uitgevoerd. En de meesten bereikten de top, dus alweer een geslaagde avond.

Tot slot het een verrassend “uitje”, te weten lasergamen. Hiervoor zijn we niet met de auto naar een of andere hal gegaan, maar zijn we gewoon in De Nieuwe Coers gebleven. De leiding had zich uitgesloofd en de zaal en kleedkamers voorzien van de nodige obstakels. De achterliggende gedachte was dat de deelnemers zich hierachter konden verschuilen zodat de tegenstander ze niet zou zien. De eerste twee teams die het tegen elkaar opnamen hadden deze tactiek nog niet helemaal onder de knie. Het leek daardoor meer op een hardloopwedstrijd, waarbij overal koppeltjes van een rode en blauwe speller te zien waren die elkaar achtervolgden. Na zo’n tien minuten was iedereen al door zijn of haar levens heen en bovendien waren beide teams bekaf. De andere teams besloten het slimmer aan te pakken en gedurende de avond werd er steeds meer tactisch gespeeld. Erg leuk en voor herhaling vatbaar.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.