Nieuw seizoen staat voor de deur

De vakantie en kermis zijn achter de rug, dus het is tijd voor het nieuwe soos-seizoen.
Achter de schermen zijn de voorbereidingen al volop bezig; we hebben er weer zin in!
Het volledige programma vind je hier. We beginnen met een soosavond op vrijdag 9 september.
Vanaf 19:30 uur is iedereen weer welkom in de Nieuwe Coers.

Even wat tips voor de nieuwe bezoekers:
– neem sportschoenen mee die je niet buiten gebruikt, bij voorkeur met witte zolen
– we verkopen drinken en snoep, dus neem wat kleingeld mee
– als je komt blijf je op de soos -> kijk hier voor alle regels en afspraken

Zijn er vragen, neem dan contact met ons op via info@jeugdsooswesepe.nl of vraag het de leiding.

Afscheid Ruud

Tijdens de waterspelen hebben we afscheid genomen van Ruud Middeldorp. Na 13 seizoenen als leider heeft hij aangegeven tijd te willen besteden aan andere zaken. Erg jammer, want we zullen zijn aanpak zeker gaan missen. Ruud bleef rustig, werd zelden boos, maar wist de jeugd altijd wel in het juiste spoor te houden. Hierbij willen we hem nogmaals hartelijk bedanken voor zijn inzet, namens alle kinderen en mede-leiding.

Afsluiting seizoen 2021-2022

We schreven het al eerder, het was een
turbulent seizoen met een extra lange
winterstop. Uiteindelijk hebben we een
groot deel van het programma gelukkig
volgens schema kunnen afwerken.
We sloten zoals gebruikelijk af met
de feestavond voor de jongeren. En de
invulling daarvan is ook al enkele jaren
vaste prik: waterspelen in de wetering.
Het weer zat mee en het water was gelukkig
niet te koud. Een garantie voor een leuke
avond, die werd afgesloten met een
lekker warm broodje hamburger voor iedereen.

De jongeren uit groep 7 waren er ook bij; hopelijk is het bevallen en zien we ze volgend jaar weer.

Bij deze nogmaals onze dank aan Vincent
en Mireille Aarnink en Chris Lenderink
voor hun medewerking.

Schieten, wandklimmen en lasergamen

De kop doet vermoeden dat de jeugdsoos nogal gewelddadig is, maar niets is minder waar. Het is allemaal zeer verantwoord wat we organiseren.

Het schieten vond plaats op 11 maart bij de schietvereniging in Averlo. Ruim 20 jongeren hadden zich hiervoor aangemeld. De fietstocht op de heenweg leidde naar allerlei mooie plekjes in Averlo (die eigenlijk niet op de route lagen), maar uiteindelijk werd de schietbaan bereikt. Na een korte instructie kon iedereen aan de bak. En degene die niet aan de beurt was vermaakte zich uitstekend met een glaasje fris, een zakje chips en het opnemen van filmpjes voor TikTok. Rond 21:30 uur werd besloten er toch maar een eind aan te breien, want sommigen waren niet meer te stoppen. Alle deelnemers hadden in elk geval vier kaarten volgemaakt met 5 schoten per kaart, overigens met zeer wisselend succes. Iedereen ging echter tevreden huiswaarts!

Daarna volgde wandklimmen op vrijdag 8 april. In de prachtige hal van Yosemite in Zwolle bereikten de jongeren uit Wesepe grote hoogtes. Voor degene die er nog nooit zijn geweest: de wanden zijn 16,5 meter hoog! Volgens de begeleiding waren ze echter zo goed, dat ze elkaar mochten zekeren. Een verantwoordelijke taak die perfect werd uitgevoerd. En de meesten bereikten de top, dus alweer een geslaagde avond.

Tot slot het een verrassend “uitje”, te weten lasergamen. Hiervoor zijn we niet met de auto naar een of andere hal gegaan, maar zijn we gewoon in De Nieuwe Coers gebleven. De leiding had zich uitgesloofd en de zaal en kleedkamers voorzien van de nodige obstakels. De achterliggende gedachte was dat de deelnemers zich hierachter konden verschuilen zodat de tegenstander ze niet zou zien. De eerste twee teams die het tegen elkaar opnamen hadden deze tactiek nog niet helemaal onder de knie. Het leek daardoor meer op een hardloopwedstrijd, waarbij overal koppeltjes van een rode en blauwe speller te zien waren die elkaar achtervolgden. Na zo’n tien minuten was iedereen al door zijn of haar levens heen en bovendien waren beide teams bekaf. De andere teams besloten het slimmer aan te pakken en gedurende de avond werd er steeds meer tactisch gespeeld. Erg leuk en voor herhaling vatbaar.

Druk programma

We zijn nog maar net begonnen, maar het programma zit de komende tijd bomvol.
Omdat de Nieuwe Coers niet beschikbaar was moesten we op zoek naar een
alternatieve activiteit op 25 februari. Het werd uiteindelijk bowlen.
Met een select groepje jongeren, de rest was blijkbaar aan het genieten
van een welverdiende (sneeuw-)vakantie, werd koers gezet naar Deventer.
Sinds ons laatste bezoek is de bowlingbaan vernieuwd en dat hebben we geweten.
De consoles bij de banen hebben namelijk meer mogelijkheden gekregen. Zo kun je foto’s maken die op het scherm getoond worden én kun je chatten met bowlers op andere banen. Allemaal leuke opties dus waar onze jongeren gretig gebruik van hebben gemaakt. Tussendoor werd echter ook fanatiek gebowld en uiteindelijk bleken Meike Ruiterkamp en Rik Lunenberg de meeste punten te hebben gescoord. Na het uitreiken van een snoepzakje en een kort bezoekje aan de speeltuin ging iedereen tevreden huiswaarts.

Omdat dit een ingelaste uitactiviteit was, staat het volgende uitje ook alweer voor de deur.
Op vrijdag 11 maart gaan we schieten in Averlo. Vertrektijd is nog niet bekend, maar als het weer het toelaat gaan we in elk geval op de fiets. De eigen bijdrage is zoals gebruikelijk € 3,50 en opgeven kan via jeugdsooswesepe@live.nl. Bezoek je vaker de jeugdsoos, dan krijg je binnenkort een mail met nadere informatie.