Zeepkistenrace daverend succes!

Geweldig was het afgelopen vrijdag tijdens de zeepkistenrace. Wel 10 teams hadden een eigen Zeepkistenrace 2009zeepkist in elkaar gezet en deden mee aan de 6e editie van de race.

Hoe mooi de creaties dit jaar waren is te zien op de foto’s.

Een uitgebreid verslag van de race is hieronder opgenomen.

De organisatie wenst iedereen te bedanken voor de medewerking aan deze grandioze avond, met name:

– de deelnemers
– de sponsoren
– het publiek
– De Holstobloazers
– ijskar Erve Grutterink
– familie Rouweler
– de Brouwershof
– Stichting Zomerfeesten Wesepe
– Marian en Henk Jalink, Irma Saris en Bart van Gelder

Onder de muzikale begeleiding van De Holstobloazers en de aanmoeidigingen van het publiek, liepen de jongeren zich de longen uit het lijf. Hoewel ze daarbij werden “gehinderd” door op het parcours aangebrachte obstakels zoals een rotonde en een slalom, werden er veel rondjes afgelegd. Bij de stempeltafel werden de teams aangemoedigd door de rondemissen, allen regelmatige bezoeksters van de soos. Geheel in stijl gekleed fleurden zij elke ronde op. Nadat de vlag was gevallen bleken De Toppers met hun kleine maar ultrasnelle voertuig de meeste ronden te hebben gelopen.

Gelukkig waren er tijdens de race geen pechgevallen, waardoor er een prijs overbleef. De jury greep deze kans aan om twee orginaliteitsprijzen uit te reiken. De tweede prijs werd gewonnen door de Weseper Racers, voor de gelegeheid gehuld in de tenues van de plaatstelijke sportclub. Zij hadden een mooie contstructie in elkaar gezet waarbij de besturing plaatsvond door middel van twee touwtjes dus aan de wielen waren verbonden. De hoofdprijs ging naar het team met de Snelle Schildpad. In tegenstelling tot de naam waren ze niet snel, maar de creatie was geweldig. Gemaakt van gaas en papier-maché en met de echte schildpadkleuren kroop deze kist over het parcours als een ware schildpad.

Tijdens de race hebben de kleinere kinderen zich vermaakt in het springkussen. De ijskar stond er dankzij het wat koelere weer eerst wat verloren bij, maar de meeste mensen sloten hun bezoek toch af met een lekker ijsje.

Kijk voor meer verslagen ook op de site van Wesepe of in De Stentor.

1 reactie

    • Tom. op 23 juni 2009 om 15:46

    Ja ja, het was weer lagge dit jaar!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.